Fotofabriek review plexiglas (2 min. read)

fotofabriek review plexiglas, photography, business, product

Fotofabriek review plexiglas product (scroll down for English version)

Inleiding

Ik ben benaderd door Fotofabriek.nl (wat ik erg tof vond) en zij hebben mij gevraagd of ik een review zou willen schrijven over één van hun producten, natuurlijk wil ik dat!

Zodoende heb ik een foto op plexiglas mogen testen van 20x30cm (je kunt het hier bestellen). Deze heb ik via de website geüpload. Dit kun je eventueel ook doen met het te downloaden software programma, hiermee kun je het ook offline ontwerpen. Ook is er een mogelijkheid om je bestand te uploaden als PDF. Altijd fijn en zeer handig voor de consument om deze verschillende mogelijkheden te hebben voor het uploaden.

Indruk

Aangezien ikzelf nog nooit eerder een foto op plexiglas heb besteld is dit van mij uit ook een review gebaseerd op mijn eerste indruk, dit is dus absoluut geen vergelijking met andere producten/bedrijven!

Ik maakte het pakketje open (zoals altijd is het uitpakken ook al een spektakel haha) en zag mijn foto met plexiglas. Mijn eerste indruk was dat ik de foto een beetje flats vond qua kleuren. Mijn foto bevatte op mijn Macbook retina veel meer kleur. Dit heeft waarschijnlijk aan mij gelegen omdat ik een verkeerde kleurruimte aan de foto had hangen. Als je een goede print wilt moet je eigenlijk je monitor kalibreren en een print profiel aanmaken maar goed niet iedereen heeft/kan dit (99% niet waaronder ik) of gewoon in sRGB aanleveren (standaard kleurruimte en instelling op 99% van alle apparaten). Ik vond de foto wel wat ruis hebben (korrelig). Ik kon alleen niet duidelijk zien of dit nu de print op het papier was óf dat het kleine lucht bubbeltjes zijn tussen het papier en de plaat (weet niet of dat mogelijk is). Van een afstandje valt dit uiteraard niet meer op, zeker niet bij een formaat van 20x30cm.

Wat ik ook opmerkte is dat er wel schroefjes en wand plugjes bij zitten om op te hangen maar dat dit standaard schroeven zijn en niet de afgewerkte cilinder dingetjes zoals je op de afbeeldingen ziet staan.

Al met al ben ik eigenlijk wel tevreden. Wat ik wel heb vergeleken is de prijs ten opzichte van andere bedrijven binnen de Benelux (Nederland, België, Luxemburg)! Fotofabriek is wel een goede als je niet te diep in je buidel wilt tasten. Het scheelt soms wel € 10,00 euro!

Levertijd

De levertijd was ontzettend snel. Op een zondag besteld en 3 dagen later was het al binnen. Bij vele anderen is de levertijd toch 5 tot 6 werkdagen. Dikke pluspunt dus.

Verpakking

Het is keurig verpakt, niets op aan te merken. Volgens mij zat er nog een snoepje bij ook!

Contact

Voor zover ik contact heb gehad is alles vriendelijk en soepel verlopen.

Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vond om dit te mogen testen en hoop dat andere mensen iets aan mijn review hebben, dankjewel Fotofabriek.nl

Review: Acrylic photo

Intro

Fotofabriek.nl approached me and asked me if I wanted to write a review about one of their products, of course I said yes!

I got to test an Acrylic photo with a size of 7.8×11.8inch (you can order it here). I uploaded my photo through their website which is very easy and user friendly. You also have the option to download the software so you can design it offline or you can upload a PDF format file on their website. I find it very handy to have these different options for uploading your files/photo.

Impression

I have never ordered a Acrylic product before so this review is really based on my first impression and is in no means a comparison between other products/companies.

I opened my package (as always, opening a package is fun too) and saw my photo on Plexiglas. My first impression of the quality is that I thought the colors were a bit flat. I think this is my fault though. I think I’ve exported my photo with a wrong color space attached to it which lead to this difference in color. On my Macbook retina display the colors were more vibrant. If you want a perfect print you should know how monitors and printers work. I don’t know how this works yet, I’m looking into this more and more now. I did notice some noise but I couldn’t really see if it was from the print or if it was from little air bubbles between the paper and the Acrylic. You won’t see this from a distance especially with this size of 7.8×11.8inch.

This Acrylic comes with 4 plugs and screws so you can hang it on your wall. These are just regular screws though not the neat white cylinder ones as you see on the photos.

I am pretty satisfied with the product and as I’ve said I unfortunately can’t compare it with another Acrylic products. The only thing that I did compare is the prices from various companies within the Benelux (Netherlands, Belgium, Luxembourg). Fotofabriek.nl is the best in prices (Acrylic prices) compared to others, it sometimes can save you up to 10 euro!

Delivery time

It was delivered super quick! I ordered it on a Sunday and got it 3 days later! The most standard delivery times are usually 5-6 workdays. So this is a big plus.

Packaging

I have nothing to complain about the packaging. I believe there was even candy in it!

Contact

For as far as I’ve had contact with the company it all went smooth and they were very friendly.

I have to say I thought it was pretty nice that Fotofabriek.nl gave me the opportunity to test one of their products. I hope other people will find this review helpful.

Cheers to all!

This might be fun to read